HOME    DE BAND    DIRECTIE    CONTACT    OPTREDENS   HYPERLINKS

 

 

De uit 20 leden bestaande WesterscheldeBigBand is een in Terneuzen, gevestigd  muziekcollectief bestaande uit muzikanten uit Zeeuws- en Belgisch-Vlaanderen.

 

Zij spelen werken uit het gehele bigband repertoire, zoals swing, funk en latin.

Het orkest werd in 1993 opgericht  en stond  in de begin jaren onder leiding van Ronnie Verbiest, de zeer bekende jazz accordeonist en saxofonist.

In 1999 is de algehele muzikale leiding in handen genomen door Clem van Hove, solist trombone bij de Koninklijke Muziek Kapel van de Gidsen te Brussel en als lead trombonist verbonden aan diverse bigbands en orkesten.

Na bijna 13 jaar heeft in april 2012 Clement de leiding overgedragen aan Robert Verelst, dirigent van diverse orkesten en tevens componist / arrangeur in dit genre. Robert was werkzaam als muziekdocent in het middelbaar onderwijs.

 

De bezetting van het orkest bestaat uit  een trompet-, trombone- en saxofoon sectie, gecompleteerd met een ritme sectie bestaande uit piano, gitaar, bas en drums.

 

De WesterscheldeBigBand treedt regelmatig op tijdens Jazz festivals en verzorgt concerten op uitnodiging.

Elk jaar organiseren zij hun jaarlijkse concert in de bekende jazz club Porgy en Bess in Terneuzen waarbij altijd een bekende solist uit de jazz wereld als gast wordt uitgenodigd.  

Aan de jaarlijkse concerten werkten onder andere mee; Marc Godfroid, Eric Jongmans, Gé Titulaer, Sjef Coolen, Jo Hermans, Andre Donni, Nico Schepers, Gene Summer, Jan Menu,  Nadya Mampay, Jan Mues, Ivann Vermeer,  Bart Quartier, Alexandre Plumacher, Martijn de Laat,  Helena Fontyn,  de VRT BigBand, Dany Caen.

HISTORIE